torsdag 6 oktober 2011

Hurra, vi är på gång!


Vi har länge önskat att få köpa ängen nedanför vårt hus. Från början ville vi ha den bara för att vi var rädda att den skulle bli bebyggd. Det är kommunen som äger den idag. Tidigare hörde den till en jordbrukfastighet nedanför oss, som kommunen tvångsinlöste på 60-talet, och före det till vår egen fastighet. När vår egen besöksträdgård började bli fylld av rosor, dammar och mängder av perenner och träd, så började vi längta efter att bygga en kryddgård och en äppellund. Vi la in en ansökan om köp till kommunen och nu har både kommunstyrelsen och kommunfullmäktige sagt ja. Den del vi får köpa är på dryga 14 000 m².

Så här ser den ut. Redan samma dag som kommunen sa ja, så började gubben klippa fram formen på den blivande kryddgården. Jag tänker följa utveckligen av den med den här bloggen. Hoppas ni vill följa med på resan!

4 kommentarer:

  1. Grattis, så roligt Anette! Vi har varit i precis samma situation med en äng intill vår fastighet, men där blev prisbilden tyvärr med tomtmarkspris, i stället för jordbruksmark, så vi fick släppa det.
    Det kommer att bli riktigt fint med en äppellund! Spännande att följa din blogg här!

    SvaraRadera
  2. Elenor, det är jag som också är Märit i
    Mariehem i Skåne

    SvaraRadera
  3. Lycka till! Sk bli superspännande att få följa med på er resa.

    SvaraRadera
  4. Grattis, vad roligt att det lyckades! Vi skulle också vilja köpa lite av marken runt omkring men med tomtmarkspriser så går det inte. Å andra sidan så har vi tillräckligt att göra ändå.
    Än en gång grattis, det kommer att bli fantastiskt.

    SvaraRadera