fredag 10 januari 2014

Studiebesök i Julita

Inom projektet "Det goda värdskapet" fick vi vår resa till Julita finansierad. Hela personalgruppen behövde inspiration och lite guldkant på tillvaron efter en tung vinter. Tanken var att vi skulle titta på äppelträden i blom och få en guidad tur runt anläggningen. Så den 20 maj 2013 satte vi oss förväntansfulla i hyrbussen med kosan ställd mot Julita.
Medan vi väntade på vår rara guide så passade vi på att kika lite på Petson som fortfarande var i vintervila. Vi kunde också konstatera att våren hade kommit betydligt längre här än hemma i Nora. Vår trevliga guide (som INTE räcker finger) visade oss runt på området, som verkligen är värt ett besök. Blommade inte äppelträden, våren var ju sen 2012, men hon lärde oss mycket om beskärning och plantering. Vi kommer också att beställa några träd från Julita. När rundturen var slut upptäckte vi att det finns en härlig kryddgård på Julita, något jag inte kände till. Här fanns inspiration att hämta. Julita har också, förutom gamla äpplen, också varit genbank inom POM för humle. Det är nu flyttat ner till Alnarp, men det fanns fortfarande en del humleplantor till försäljning, varav några fick följa med hem till våra humlestörar.
Det blev en härlig och inspirerande dag som gav oss alla massor av energi!!! Fortsättning följer.....

3 kommentarer:

 1. Christina i Taxinge10 januari 2014 01:30

  Så trevligt!
  Ibland kan jag känna att jag saknar de där åren med trädgården!
  Åren då allt var möjligt och allt var roligt!
  Alla projekten!!
  Entusiasmen!

  Jaja, det var då det.....:-))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade jag inte gjort företag av trädgården och har så pass många människor som jobbar med mig så hade jag med all säkerhet lagt av och tagit 52 veckors semester för ett par år sedan. Men jag tror vi driver varandra och så är det ju så kul när det blir resultat! Kram Christina

   Radera
 2. Christina i Taxinge11 januari 2014 03:13

  Jag förstår Anette!:-)
  Och det är så roligt att läsa om alla era projekt!

  SvaraRadera